מתנה לחתונה – כמה באמת צריך לתת ומה האפשרויות?
בכמה חתונות אתם נמצאים בשנה? במדינה כמו שלנו, בוודאי שלא מעט, אבל האם אתם שואלים את עצמכם לפעמים אם הכסף שנתתם תואם את מה שאחרים נתנו? בכלל, האם אתם ידועים כמה מקובל לתת היום לחתונה שנמצאת בפריפריה לעומת חתונה שנמצאת במרכז?
לא ידעתם שיש ביניהם בכלל הבדל? הכתבה הזו היא בדיוק בשבילכם, כי בהחלט יש הבדל וגם בכל מה שקשור לגודל האולם וסוג החתונה, וגם – היום יש אפשרות להעביר את הכסף במגוון דרכים, לא רק עם צ'ק.
אחת ולתמיד, כמה מביאים לחתונה על פי סוג האירוע ומיקומו?
בואו נעשה לכם סדר, כי למיקום האירוע, למקום שבו הוא נערך ולעובדה שאתם מגיעים לבד או בזוג, יש השפעה ניכרת על הסכום אותו תיתנו.
הולכים לחתונה באולם אירועים גדול ומפואר? בדרך כלל זה יעלה לכם קצת יותר, שכן יהיה מקובל שזוג ייתן בין 800 ל-1,000 ₪ ויחיד ייתן בין 500 ל-600 ₪, מה שבטוח – אתם הולכים לאכול טוב וליהנות מערב גדול מהחיים.
מדובר בגן אירועים או במתחם חיצוני? אם מדובר בגן אירועים או אפילו מתחם אירועים בטבע, הוא אמנם נחשב לזול יותר מאולם נוצץ ויוקרתי, אך לא מדובר באירוע זול, לכן זוג ייתן בדרך כלל בין 700 ל-900 ₪ ואדם יחיד ייתן בין 400 ל-500 ₪.
ומה לגבי חתונה אינטימית במיוחד, מה שאנחנו מכנים בעגה המקצועית – חתונת בוטיק? בדרך כלל חתונות אינטימיות כאלה נחשבות עם הוצאות פחותות, לכן יהיה זה מקובל שזוג ייתן בין 600 ל-800 ₪ ויחיד ייתן בין 350 ל-450 ₪.
מדובר בחתונה שנמצאת בפריפריה? כמו בכל תחום אחר – בפריפריה יותר זול, וזה אומר גם שמצופה מכם להביא פחות כסף. זוג בדרך כלל ייתן בחתונה כזו בין 500 ל-750 ₪ ויחיד ייתן בין 300 ל-500 ₪.
מי אתם בשביל הזוג המאושר?
גם למידת הקרבה שלכם לזוג המאושר יש השפעה על הסכום אותו תיתנו ביום הגדול, כאשר במצבים מסוימים תיתנו יותר כסף מהמקובל על פי הסכומים שציינו רק מקודם, ולפעמים דווקא פחות.
אז בואו נתחיל עם האחים והאחיות של חוגגי השמחה – אלה הם האנשים הקרובים ביותר לזוג ומקובל שהסכום יעמוד על בין 1,200 ל-1,500 ₪, לעיתים אף יותר, אם מדובר גם במשפחות שלהם ובבני זוג שמצטרפים. המתנה הזו מסמלת למעשה את התמיכה שלכם בחגיגה המשפחתית, אך שימו לב לזה – בני דודים בדרך כלל ייתנו בין 700 ל-1,000 ₪.
ומה לגבי חברים קרובים? אם מדובר באדם שמכיר את הזוג הרבה שנים, בגדר של חברים טובים מאוד, נהוג לתת מתנה בסכום של 600 עד 800 ₪, וכאשר מדובר בקולגות או חברים שהם יותר מכרים, נהוג לתת מתנה בגובה 400 עד 800 ₪.
לא רק צ'ק – אפשרויות התשלום כיום בחתונות
נכון שבעבר היה מקובל מאוד לתת צ'ק, למעשה, זו הייתה הדרך היחידה לתת כסף בחתונה, אך היום העידן הדיגיטלי שינה את כללי המשחק ויש יותר מדרך אחת להעביר את הכסף:
אפליקציות תשלומים כמו פייבוקס או ביט
מדובר בדרך נוחה ומהירה להעביר את הכסף ישירות לחשבון הבנק של הזוג המאושר, רבים בוחרים באפשרות זו כי היא נגישה מאוד עבור רוב האנשים ונוחה במיוחד עבור הזוג.
העברה בנקאית
יש מי שיבחרו לבצע העברה בנקאית ישירות לחשבון הבנק של הזוג, זו אפשרות נוחה, אך רק במקרה שבו בני הזוג משתפים את חשבון הבנק שלהם וכיום, עם כל האפליקציות הקיימות, זה לא קורה הרבה.
כסף מזומן
יש מי שזה יותר נוח לו, או שיש לו מגבלות על האפשרות להעביר באפליקציות ודרך כרטיסי אשראי, לכן כסף מזומן בתוך מעטפה הוא תמיד דבר מבורך שהזוג ישמח לקבל.
באילו מצבים כדאי להעלות או להוריד את הסכום?
התשובה מורכבת כי השאלה מורכבת, אך ננסה לענות לכם לפחות על כמה מצבים בהם נהוג להוריד או להעלות את סכום החתונה. אם למשל החתונה מתקיימת בחו"ל, בדרך כלל יש הוצאות נוספות נלוות לתהליך. גם אם הזוג משלם לכם על טיסה ומלון, בדרך כלל תצטרכו לקחת ימי חופש מהעבודה ולהוציא כספים על הנסיעה, החניות וכמובן השהות עצמה בנוסף למלון ולטיסה, לכן, במצבים כאלה, נהוג להוריד מעט מסכום המתנה.
במקרים בהם מדובר באירוע יוקרתי במיוחד או שיש קרבה מיוחדת ואתם ממש רוצים לתמוך ולפנק את בעלי השמחה, נהוג ואף רצוי שתעשו זאת, במיוחד אם אתם קרובי משפחה מדרגה ראשונה או חברים מאוד קרובים ויכולים להרשות זאת לעצמכם.